Vervolg afspraken

Na de eerste afspraak krijg je na 2 weken een afspraak waarbij met jou en je partner nagegaan wordt welke onderzoeken je wilt in je zwangerschap zoals de NIPT, 13 en 20 wekenecho. Hier volgen de mogelijke afspraken. Dit kan zal per zwangerschap variëren, overleg duidelijk met de assistent en verloskundigen. 

Schematisch verloop van de controles:

  • 2e controle: 14 – 16 weken
  • 16 – 24e week: om de vier weken
  • 24e- 30e week: om de drie weken
  • 30e – 36e week: om de twee weken
  • 36e – 42e week: iedere week

Tijdens elke controle wordt gevraagd hoe je je voelt en hoe je de zwangerschap beleeft. Je kunt dan ook al jouw vragen, verwachtingen, wensen en misschien ook angsten kwijt. Het is handig om je voor te bereiden op elke controle. Noteer bijvoorbeeld je vragen vooraf. Meer informatie over de controles kan je vinden, hier. 

We meten elke controle je bloeddruk en kijken naar je gewicht. Verder luisteren we naar het hartje van de baby, voelen de buik om de grootte en ligging van de baby. We bespreken ook relevante zaken voor de zwangerschap. Zo nodig sturen we je door naar de gynaecoloog.

Op de site: De verloskundige vind je veel informatie.

Vanaf 34 weken zal er een huisbezoek gepland worden waarbij jouw case manager thuis langs kan komen en samen met jou/ jullie de bevalling zal bespreken en je wensen. Samen met jullie het hebben over de bevalling en je verwachting er over.

gemaakt door Cassidy Rotwell